lauantai 18. elokuuta 2012

Hand Made Home

 Eilen oli muuttopäivä ja saimme kuin saimmekin talon tyhjäksi ajallaan. Välillä kyllä iski pieni epätoivo, ettei tavarat lopu ikinä! Roskiin veimme lähemmäs kolme peräkärryllistä tavaraa, Konttiin vein koko Polon vetoisesti tavaraa. Ja aina kun ajattelin, että nyt alkaa tavarat olemaan lopussa, niin eikö jostain taas ilmestynyt monta jätesäkillistä.. Pitäisi joka vuosi kahdesti tehdä totaalinen tyhjennys, niin voisi (ehkä) välttää tällaisen muuttaessa. Talomme valmistui pääsiäiseksi vuonna 2009 ja asuimme siinä siis päälle kolme vuotta, nyt koittaa uudet suunnitelmat ja projektit, vaikka kovin haikeaa onkin, ettei enää mennä tuonne kotiin <3.

Ajattelin tehdä pienen esittelyn ex-taloomme...
 ... rakensimme talon itse sähkö- ja putkitöitä lukuunottamatta kokonaan, myös talon pohja on itse suunniteltu ja osoittautui hyvin toimivaksi! Talo on muurattu Maxit -harkoista, ikkunat ja ovet on Fenestralta

 Aloitetaan kierros kodinhoitohuoneesta, mistä yleensä kuljimme sisään...

 ... huone oli sopivan kokoinen ja kaappitilaakin oli hyvin!

 Pesuhuoneessa suihkun sijoitimme nurkkaan, valkoiset laatat on 20*40cm, suihkun takana on mosaiikkilaattaa.

Sauna on tervaleppää, lauteet samaa ja selkänojan päällä led-valot.

 Tässä wc:ssä kävin koko aikana varmaan max. 3 kertaa, tämä oli mieheni käytössä siis lähes kokonaan :). Täällä "erikoisuutena" oli tuo peili, minkä upotimme samalle tasolle laattojen kanssa, mosaiikkireunus on siihen itse tehty myös.

 Sitten päästään ruokailutilaan, tänne avaruutta loi nuo korkeat sisäkatot. Ruokailutilan ja olohuoneen välissä oli tuollainen seinä, minkä molemmilta puolilta pääsi kulkemaan...

 ... keittiö oli U -mallinen, hyvin toimiva ja täällä myös hyvin kaappitilaa...

... täältä tulen varmasti kaipaamaan tuota astianpesukonetta, sillä se oli sijoitettu tuonne korkeammalle!

Eteinen on seuraavaksi vuorossa, tästä oli kulku meidän makuuhuoneeseen ja "minun" vessaan...

 ... meidän makuuhuoneen päätyseinä oli ruskeaa tapettia, joka kyllä kuvan vääristämänä näyttää punertavalta :D...
... vaatehuone löytyi liukuoven takaa.

"Minun" wc:ssä pytyn takana oli harmaasta kivestä tehty tehosteraita.

Olohuone oli avara ja isot ikkunat toivat hyvin valoa...

... takka oli Uunisepiltä.

Talossa oli kolme makuuhuonetta, tässä viimeinen niistä, keskimmäistä en nyt täällä esittele sillä siellä ei ollut mitään esittelemisen arvoista, vain yksiväriset seinät :).
Tänne maalasin itse tuollaisen puun, idean sain Asuntomessuilta jokunen vuosi sitten. Piirsin ensin vapaalla kädellä lyijykynällä tuon puun seinään ja sitten vesivärisiveltimellä maalasin. Lopuksi laitoimme vielä kaksi hyllyä oksille.
Oksilla oli muuten roikkumassa pieniä valokuvatauluja, mutta ne oli jo kuvaa otettaessa poistettu :).

Tässä kuva vielä takapihasta, varaston ja talon välistä pääsi "kuilua" pitkin etupihalle.

Oli kyllä tosi haikeaa laittaa ulko-ovi viimeisen kerran kiinni, sillä tässä talossa on niin paljon kaikkia muistoja ja oli muutenkin tosi ihana koti <3.

Onnea vain uusille asukkaille :)!

6 kommenttia:

 1. Kaunis on talo. Kyllä passaa uusien aukkaiden muuttaa. Ihanan siistiä, kun on talo tyhjillään :). Varmaan on muutenkin, mutta itse kun ajattelee tätä meidän krs-talo asuntoa, niin on kuin hävityksen kauhistus, vaikka kuinka yritän järjestellä tavaroita..
  Ja varsinkin nyt, kun tyhjensin varaston meidän makkariin XD. Tarkoitus käydä nuo varaston tavarat läpi = pääsääntöisesti leluja.

  Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, itse kyllä haluaisin kovasti oppia järjestelmälliseksi, sillä muuton aikana asunto oli kyllä kaikkea muuta kuin siisti :D mutta uudet asukkaat oli kovin tytyväisiä kun oli niin siistiä :)

   Poista
 2. Vastavierailulla blogissasi.. :-) ihana talo teillä:-) onnea tulevaan kotiin :-)

  VastaaPoista
 3. Vau!!! Saanko kysyä miksi vaihdoitte upouudesta vanhaan?? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :). Tämä vanha on vain väliaikainen ratkaisu, etsimme sopivaa tonttia, mihin rakennamme uuden talon. Haluamme toiselle puolelle kaupunkia, jotta työpaikkani olisi lähempänä :).

   Poista

On ihana saada kommentteja ja palautetta, kiitos :)!